Mały Miś w świeci wielkiej literatury – podsumowanie

W grudniu dzieci z grupy I przystąpiły do międzynarodowego programu
„Mały Miś w świecie wielkiej literatury”, którego głównym celem było zachęcanie dzieci do czytelnictwa. Ze swoim grupowym przyjacielem, Misiem Dyziem, nawiązały kontakt z innymi przedszkolami na terenie Gminy Białystok realizując wytyczone cele.

W czasie świąt Bożego Narodzenia dzieci wysyłały kartki z życzeniami do zaprzyjaźnionych przedszkoli i z niecierpliwością oczekiwały na kartki przychodzące do nich. Zadaniami, które należało zrealizować, było m.in.: ubranie wspólnie z Misiem choinki przedszkolnej, upieczenie pierniczków,oraz nauka Misiowej pastorałki.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kolejnym etapem realizacji programu była podróż Misia Dyzia po zaprzyjaźnionych przedszkolach. Miś razem ze swoim Dziennikiem podróży wędrował od przedszkola do przedszkola, aż w końcu pełen przemiłych wspomnień powrócił do swojej grupy. Wszyscy z zaciekawieniem obejrzeli Dziennik podróży misia.

W czasie, gdy Miś Dyzio odwiedzał inne przedszkola, dzieci z grupy I również gościły u siebie Misie. Razem się wszyscy świetnie bawili, a przede wszystkim czytali książeczki. Każde odwiedziny zostały upamiętnione w Dzienniku podróży przybyłego Misia.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Po krótkim odpoczynku Miś Dyzio ponownie zaczął swoją podróż, tym razem po grupach przedszkolnych. Wspólnie z dziećmi przeczytał wiele książek i wzbogacił swój Dziennik podróży w piękne ilustracje.

Ostatnim etapem podróży Misia były odwiedziny dzieci w domach. Każde chętne dziecko mogło wziąć Misia Dyzia do swojego domu. Należało zaopiekować się Misiem, bawić się z nim, ale przede wszystkim słuchać bajek i opowieści czytanych przez najbliższych. Każde odwiedziny były wpisywane przez dzieci w Dziennik podróży Misia. Cała przygoda z Misiem została uwieczniona na zdjęciach, do obejrzenia których zapraszamy.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Program „Mały Miś w świecie wielkiej literatury” wymyśliła i wdrożyła do realizacji Pani Aneta Koneał „Misiowa Mama” , dyrektor Przedszkola Publicznego Nr 1 w Kolbuszowej, której bardzo dziękujemy.

Tydzień lata

Krasnoludki pierwszy tydzień czerwca obchodziły w bardzo wesołym nastroju. W poniedziałek była wata cukrowa, którą wszyscy zjedli ze smakiem. Wtorek był dniem przebierańców, każdy przyszedł do przedszkola w przebraniu. Środa obfitowała w słodkości. Na koniec odbyła się zabawa na placu zabaw z okazji Dnia Dziecka. Było super 🙂

Dzień Rodziny – zajęcia otwarte dla rodziców.

W środę, 24 maja, w grupie I odbyły się zajęcia otwarte przygotowane dla rodziców z okazji ich święta. Dzieci zaprezentowały występ artystyczny, a następnie zaprosiły swoich najbliższych do wspólnej zabawy. Było bardzo miło i sympatycznie. Wszyscy świetnie się bawili.

23.11.2016  – Tydzień mojego dziecka – wizyta mamy Michałka Buczyńskiego

SAMSUNG CAMERA PICTURES  SAMSUNG CAMERA PICTURES  SAMSUNG CAMERA PICTURES  SAMSUNG CAMERA PICTURES

16.11.2016 – Tydzień mojego dziecka – spotkanie z radcą prawnym